Nya regler om rökfria utomhusmiljöer

Från och med den 1 juli blir det förbjudet att röka på vissa allmänna platser utomhus, till exempel på lekplatser och vid entréer till lokaler som allmänheten har tillträde till. Rökförbudet gäller även elektroniska cigaretter och örtprodukter för rökning (exempelvis vattenpipor).

Offentliga lekplatser berörs av det utökade rökförbudet
Rökförbudet från den 1 juli berör offentliga lekplatser som allmänheten har tillträde till och som normalt sett kommuner är ansvariga för. Lekplatser hos fastighetsägare och bostadsrättsföreningar dit andra än bara de boende har tillträde berörs också av de nya reglerna.

Rökförbud vid gemensamma entréer
Rökförbudet gäller även för entréer till lokaler som allmänheten har tillträde till. Det kan till exempel röra sig om en entré till en restaurang eller en butik med ingång från gatan.

Om en byggnad har lokaler som allmänheten har tillträde till men där ingen lokal har ingång direkt från gatan, exempelvis ett köpcentrum eller ett hus med affärslokaler med gemensam entré, omfattas även de ingångarna av de nya reglerna om rökförbud.

Välkommen till Tibrobyggens webb!

Vi ser att du använder Internet Explorer som webbläsare, Tibrobyggens webb kräver en modern webbläsare för att se ut och fungera på ett bra sätt. Vi rekommenderar därför att du använder en nyare webbläsare när du besöker oss.

Observera att om du väljer att fortsätta med Internet Explorer kommer innehållet på sidorna inte visas som det är tänkt, det går dock att tillgodogöra sig informationen ändå.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Tibrobyggens webb. Om cookies på tibrobyggen.se