När du ska flytta

Dags att flytta ut? Då är det flera saker som är bra att känna till. Genom att vara väl förberedd undviker du missförstånd och krångel på vägen. Kanske är du på väg att byta lägenhet inom Tibrobyggens bestånd? Då finns också viktig information att få under När du flyttar in.

Adressändring

Glöm inte att ändra din adress. Det gör du enklast på adressandring.se. Kom också ihåg att säga upp ditt bredband till Telia. Utrustningen för teven ska  du lämna kvar i lägenheten, då den endast passar i just den lägenheten.

Besiktning

Innan du flyttar ska din lägenhet besiktigas. Det gör vi för att se att lägenheten är i gott skick.

Besiktningen görs av vår förvaltare så snart som möjligt efter att du har sagt upp ditt hyreskontrakt. Vi hör av oss till dig och bokar en tid. Det är viktigt att du är med vid besiktningen. Om vi upptäcker skador som inte kan ses som normalt slitage kan du bli skadeståndsskyldig. Sådana skador kan exempelvis uppstå efter klistermärken eller spegelväggar.

I samband med besiktningen får du också information om den städbesiktning som görs innan du lämnar nycklarna (se Flyttstädning).

Ibland behöver vi göra så kallade förbesiktningar även om du inte ska flytta. Det kan bland annat bero på att din lägenhet ska renoveras.

Flyttstädning

Det är viktigt att din lägenhet är ordentligt städad när du lämnar den. Därför gör vi en städbesiktning innan du lämnar över nycklarna till oss. Följ gärna vår checklista så att du inte glömmer bort något. Om flyttstädningen inte blir godkänd av Tibrobyggen kan du bli ersättningsskyldig.

Ladda ner checklista

Nycklar

Senast klockan 12.00 på flyttdagen ska du lämna samtliga nycklar till oss. Det gör du genom att besöka vår bobutik på Centrumgatan 13. Kom ihåg att alla nycklar måste lämnas – även extranycklar och/eller nycklar till postbox, garage, tvättstuga, tvättkolv och liknande. Om inte alla nycklar lämnas in blir du betalningsskyldig för låsbyte.

Om kontraktet upphör på en lördag, söndag eller helgdag har du rätt att lämna in nycklarna senast klockan 12.00 första vardagen efter helgen.

Uppsägning

Ditt hyresavtal måste sägas upp skriftligt. Uppsägningen ska göras på en särskild blankett. Blanketten får du i två exemplar i vår bobutik – ett av dem lämnar du till Tibrobyggen och ett behåller du själv.

Din uppsägningstid är tre månader. Det betyder att du har kvar lägenheten i tre hela kalendermånader efter att du lämnat in uppsägningen. Om du exempelvis säger upp lägenheten den 17 juli upphör kontraktet att gälla den 31 oktober. För dödsbon gäller en månads uppsägning. Glöm inte att också säga upp avtal för eventuell garage- och/eller parkeringsplats.

Visning

Under uppsägningstiden är du skyldig att visa din lägenhet för intresserade bostadssökande. Ny bostadssökande kontaktar dig för att komma överens om en lämplig tid. I särskilda fall kan Tibrobyggen hjälpa till att visa lägenheten.

Välkommen till Tibrobyggens webb!

Vi ser att du använder Internet Explorer som webbläsare, Tibrobyggens webb kräver en modern webbläsare för att se ut och fungera på ett bra sätt. Vi rekommenderar därför att du använder en nyare webbläsare när du besöker oss.

Observera att om du väljer att fortsätta med Internet Explorer kommer innehållet på sidorna inte visas som det är tänkt, det går dock att tillgodogöra sig informationen ändå.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Tibrobyggens webb. Om cookies på tibrobyggen.se