Hjälp till att rädda vår jord!

Du vet väl om att ditt matavfall kan bli både biobränsle och gödning istället för att brännas upp? Allt du behöver göra är att använda Avfall Skaraborgs bruna påsar och slänga dem i de bruna kärlen i ditt bostadsområde. Många av Tibrobyggens hyresgäster är redan i full gång med sin sortering, men tillsammans kan vi bli ännu bättre!

Att sortera sitt matavfall är ett enkelt och smidigt sätt att bidra till en sund framtidsmiljö. Avfallet rötas och blir till biogas och biogödsel. Det är dock viktigt att vi sorterar rätt. Matrester, ägg- och grönsaksskal, kaffefilter och vissna blomblad hör hemma i den bruna påsen. Jord, kattsand och snus, däremot, ska slängas i hushållssoporna.

Vill du veta mer om hur du sorterar rätt och vart ditt avfall tar vägen? På Avfall Skaraborgs hemsida finns mycket information att hämta. Lycka till!

Välkommen till Tibrobyggens webb!

Vi ser att du använder Internet Explorer som webbläsare, Tibrobyggens webb kräver en modern webbläsare för att se ut och fungera på ett bra sätt. Vi rekommenderar därför att du använder en nyare webbläsare när du besöker oss.

Observera att om du väljer att fortsätta med Internet Explorer kommer innehållet på sidorna inte visas som det är tänkt, det går dock att tillgodogöra sig informationen ändå.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Tibrobyggens webb. Om cookies på tibrobyggen.se