Fest för trogna hyresgäster

Fest för trogna hyresgäster

Många av Tibrobyggens hyresgäster har bott och trivts hos oss i decennier. Häromdagen uppmärksammade vi några av de allra trognaste med tårta och blommor.

Det viktigaste för oss på Tibrobyggen är våra hyresgäster. Därför är det glädjande att så många bor kvar länge hos oss.

Den 11 december bjöd vi in våra mest mångåriga hyresgäster till tårtkalas på kontoret. Alla sju hedersgästerna har bott med Tibrobyggen i minst 40 år! Det blev gott fika, trevlig samvaro och tal av Tibrobyggens vd Claes Jägevall.

– Ett roligt initiativ, och bra att man är rädd om sina hyresgäster, tyckte Inga Blomqvist som var en av deltagarna.

Hon och maken Åke flyttade in i Skattegården 1971, när området var alldeles nybyggt. Sedan maken gick bort bor Inga kvar på egen hand.

– Det är ett trivsamt område med fina grannar och dessutom bor barnen i närheten. Det har aldrig funnits någon anledning att flytta, säger hon.

Ingas grannar Emina och Rasim Poljak har bott nästan lika länge i sin lägenhet i samma uppgång. Sedan de flyttade dit för 45 år sedan har barnen vuxit upp, flyttat ut och skaffat egna familjer. Men Emina och Rasim bor kvar och trivs fortfarande.

– Vi får bra service av Tibrobyggen och har jättefina grannar. När man har det bra flyttar man inte, konstaterar Emina.

Bröderna Kent och Stig Ivarsson har också varit Skattegården trogna i många år. 40 respektive 50 stycken, närmare bestämt.

– Det är bra att bo kvar länge för det är lätt att hitta hem, skämtar Stig medan Kent konstaterar att han är ganska nyinflyttad jämfört med de andra fikagästerna.

Margaretha Enocksson och Britta Mattsson närmar sig också 50-årsstrecket som hyresgäster. Margaretha funderade ett tag på att söka lägenhet i Örnen när det byggdes, men valde att stanna i Skattegården.

– Jag har det så bra där jag är. Vid det här laget har jag verkligen bott in mig, säger hon.

Alla hedersgäster samlade tillsammans med Tibrobyggens representanter. Från vänster: Per-Olof Qvick (styrelseledamot), Kent Ivarsson, Margaretha Enocksson, Stig Ivarsson, Rasmus Hägg (styrelseordförande), Britta Mattsson, Inga Blomqvist, Claes Jägevall (vd), Emina Poljak, Peder Denzler (teknisk förvaltare) och Rasim Poljak.

Välkommen till Tibrobyggens webb!

Vi ser att du använder Internet Explorer som webbläsare, Tibrobyggens webb kräver en modern webbläsare för att se ut och fungera på ett bra sätt. Vi rekommenderar därför att du använder en nyare webbläsare när du besöker oss.

Observera att om du väljer att fortsätta med Internet Explorer kommer innehållet på sidorna inte visas som det är tänkt, det går dock att tillgodogöra sig informationen ändå.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Tibrobyggens webb. Om cookies på tibrobyggen.se