Att söka bostad


Så här fungerar vår bostadskö!

Från den dag du registrerar dig som sökande hos Tibrobyggen börjar du samla kötid. Du får 1 köpoäng per dag (kötid=köpoäng). Du måste logga in på Mina sidor minst en gång var tolfte månad för att behålla din kötid.

När en lägenhet sägs upp publicerar vi den på hemsidan i cirka 7 dagar. Under den tiden kan du anmäla ditt intresse för lägenheten. När anmälningstiden har gått ut så ringer vi eller skickar ut erbjudande om visning till den med längst kötid som anmält intresse och som i övrigt uppfyller kraven i vår uthyrningspolicy.

Du har alltså ingen plats i ett kösystem som gäller alla vår lägenheter utan det är först när du anmäler intresse för en publicerad lägenhet som du blir aktuell. Din köplats varierar för varje publicerad lägenhet du söker, beroende på vilka andra som sökt samma lägenhet och deras köpoäng.

Systemet innebär att du som sökande själv måste vara aktiv och anmäla ditt intresse för lägenheter som blir lediga. Om du loggar in en gång per vecka så missar du inga lägenheter som publicerats.


Med hjälp av din e-post kan du välja att ha prenumeration hos oss. Då kommer vi att informera dig via din e-post om det publicerats en lägenhet i det område eller i den storlek som du meddelat att du är intresserad av. Kriterierna lägger du själv in via Mina sidor. Tänk på att en prenumeration inte automatiskt anmäler intresse för lägenheter, det är endast en information.

Du kan anmäla intresse för flera lägenheter samtidigt. Tänk på att du endast har 3 chanser att tacka nej till lägenheter utan att riskera att bli spärrad eller förlora din kötid.

Kom ihåg att uppdatera dina uppgifter (klicka på ditt namn längst upp till höger) så att de alltid är aktuella!

Såhär kommer du igång:

Registrera dig som sökande.
Du får då välja ett lösenord.
Med hjälp av din e-postadress och ditt lösenord kan du logga in på Mina sidor.
Gå sedan in under sök bostad för att anmäla intresse på lediga bostäder.
Ha koll på din e-post för att inte missa viktig information eller erbjudanden.

Välkommen till Tibrobyggens webb!

Vi ser att du använder Internet Explorer som webbläsare, Tibrobyggens webb kräver en modern webbläsare för att se ut och fungera på ett bra sätt. Vi rekommenderar därför att du använder en nyare webbläsare när du besöker oss.

Observera att om du väljer att fortsätta med Internet Explorer kommer innehållet på sidorna inte visas som det är tänkt, det går dock att tillgodogöra sig informationen ändå.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Tibrobyggens webb. Om cookies på tibrobyggen.se