AB Tibrobyggen söker ny vd

AB Tibrobyggen söker ny vd

Under måndagen den 24:e januari beslöt AB Tibrobyggen att påbörja rekryteringen av ny verkställande direktör. Tibrobyggens nuvarande verkställande direktör, Claes Jägevall, kommer avsluta sin tjänst när en ny ersättare finns på plats.

Bakgrunden till styrelsebeslutet är Tibrobyggens expansion de senaste åren. Förvärvandet av Brittgården och byggnationen av Snickarhöjden, Bonargården och kvarteret Örnen har skapat ett behov av att anställa en vd på heltid.

Rasmus Hägg, ordförande för AB Tibrobyggen:

-Claes är en arvoderad vd med låg tjänstgöringsgrad som väljs ett år i taget. Vi kommer nu att rekrytera en verkställande direktör som arbetar heltid.

-Claes gör ett bra jobb och vi är överens med honom om att bolaget nu behöver en heltidsanställd vd.

Eftersom Jägevall inte är intresserad av denna tjänst kommer bostadsbolaget med hjälp av kommunen att påbörja rekryteringen av en efterträdare. Jägevall kommer fortsätta att vara kvar som vd tills en efterträdare är på plats.

Claes Jägevall, AB Tibrobyggens nuvarande vd, säger så här om beslutet:

-Jag har under många år varit vd för Tibrobyggen och i början i kombination med att vara kommunstyrelsens ordförande i Tibro.

-Arbetet med Tibrobyggen har varit spännande, utvecklande och har genomgått många faser. Nybyggnationer, inköp av fastigheter på auktion och förvaltning av Tibrobyggens breda fastighetsbestånd.

Uppdaterad senast 30 januari, 2020.

Tibrobyggen AB Centrumgatan 11
543 30 Tibro

0504-142 30
info@tibrobyggen.se