Skärpta coronaråd – det här gäller

Skärpta coronaråd – det här gäller

Just nu sprids covid – 19 snabbt i vår region. Det har lett till skärpta restriktioner från Folkhälsomyndigheten. Här finns information om hur vi på Tibrobyggen agerar och vad du behöver göra för att bidra. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss om du har frågor.

Vad gör Tibrobyggen?

Vi på Tibrobyggen följer utvecklingen noga och anpassar våra rutiner efter Folkhälsomyndighetens råd. Utöver ordinarie städning lägger vi extra omsorg på att städa kontaktytor i allmänna utrymmen – exempelvis dörrhandtag, hissknappar och ledstänger i våra trappuppgångar.

Vi har också beredskap för att kunna säkerställa nödvändig service till dig som hyresgäst även om många i vår personal skulle bli sjuka. Du hittar alltid aktuell information på vår hemsida.

Besök i receptionen

Från och med den 2 november 2020 får du endast besöka vår reception om det är absolut nödvändigt. När det gäller andra ärenden är du istället välkommen att kontakta oss per telefon eller e-post.

Förändringen beror på Folkhälsomyndighetens skärpta råd om att undvika publika inomhusmiljöer. Begränsningen gäller så länge de skärpta råden ligger kvar.

Vi tar dock emot bokade besök för tapet- och golvval. Kontakta oss på 0504-142 30 eller info@tibrobyggen.se för tidsbokning.

OBS! Besök inte vår reception om du har feber, hosta, halsont, snuva eller andningssvårigheter, eller om du har varit i kontakt med någon med bekräftad eller misstänkt covid-smitta. Samma sak gäller på våra trygghets- och seniorboenden.

Arbete eller besök i lägenhet

Om Riksbyggen eller någon entreprenör behöver komma in i din lägenhet görs först en avstämning per telefon, för att säkerställa att ingen i lägenheten har förkylningssymptom. Vid symptom utförs endast akuta åtgärder. 48 timmars karens från symptomfritt tillstånd gäller.

För att undvika smittorisk ber vi dig som hyresgäst undvika att vistas i din lägenhet under den tid vi genomför arbetet. Om det inte är möjligt ska du vistas i ett annat rum i lägenheten.

Tänk på handhygien före, under och efter besöket, och undvik att röra ögon, näsa och mun. Vid behov använder vi också annan skyddsutrustning, exempelvis munskydd, tossor, skyddshandskar och visir.

Lägenhetsvisningar

När du får ett erbjudande om lägenhet erbjuds du samtidigt en visning av lägenheten innan du tackar ja. I vanliga fall brukar den befintliga hyresgästen visa sin lägenhet. Med tanke på smittorisken kan det dock finnas anledning att undvika ett sådant möte.

Detta är ett val som är upp till dig och den befintliga hyresgästen. Om en av er, eller båda, säger nej till visningen blir det ingen visning. Det kan alltså bli så att du får tacka ja och skriva kontrakt utan att ha sett lägenheten före inflyttning. Ditt ja är ändå bindande och om du får kontraktet nollställs dina köpoäng.

Om du och den befintliga hyresgästen är överens om att genomföra visningen – håll avstånd och undvik handslag eller annan kroppskontakt. Avboka visningen vid minsta misstanke om symptom eller smitta!

Att använda våra hissar

Hissar är trånga utrymmen där det är svårt att hålla distans. Därför får max en person åt gången åka i våra hissar. Flera personer från samma familj eller sällskap kan dock åka tillsammans.

Allmänna råd

Tänk dessutom på att följa de allmänna råden i alla lägen:

• Håll avstånd – minst 2 meter
• Tvätta/sprita händerna ofta
• Nys/hosta i armvecket
• Stanna hemma vid minsta symptom

Tillsammans kan vi bromsa smittspridningen!

Välkommen till Tibrobyggens webb!

Vi ser att du använder Internet Explorer som webbläsare, Tibrobyggens webb kräver en modern webbläsare för att se ut och fungera på ett bra sätt. Vi rekommenderar därför att du använder en nyare webbläsare när du besöker oss.

Observera att om du väljer att fortsätta med Internet Explorer kommer innehållet på sidorna inte visas som det är tänkt, det går dock att tillgodogöra sig informationen ändå.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Tibrobyggens webb. Om cookies på tibrobyggen.se